Telnr. +31 6 42 62 43 42

info@1gift2share.com

Workshop ‘De blauwe draad’ olv MeerCrea

Workshop ‘De blauwe draad’ olv MeerCrea

Creatieve middag met GIM Hoofddorp ism 1Gift2Share olv MeerCrea – (columniste Christine Laisina)

Onder auspiciën van Albrecht Wattimury (1Gift2Share) werd een creatieve workshop gegeven door Emmie den Breejen (MeerCrea) voor de volgende deelnemers: papa Boetje, Tuty, Annette, Anita, Siarah, Louise, Nus, Jimmy, Albrecht en Christine.

Rond 14 uur kwamen de deelnemers binnendruppelen en onder genot van een kopje koffie/thee en overheerlijke koek deden we een voorstelrondje. Wie we zijn, wat we doen en wat de reden is van deelname aan deze workshop. Zo heeft ieder zijn eigen reden om hier aanwezig te zijn. Uit nieuwsgierigheid “wat de blauwe draad met de bijbel te maken heeft “tot belangstelling voor het creatieve gedeelte”. Uit het voorstelrondje is gebleken dat we allen wel iets creatiefs in ons hebben. De één maakt schetsen, kookt/bakt tot het stofferen van meubels, de ander musiceert, digitaliseert, fotografeert enfin talent te over. Leuk om het op deze manier achter te komen.

1gift2share-hoge-priesterNa het voorstelrondje gingen we naar de knutselruimte voor tekst en uitleg voor deze middag. De workshop heeft als thema ‘de Blauwe Draad‘. Het bevat informatie over de Bijbelse blauwe kleur ‘techelet‘. Techelet is één van de in de Tora genoemde kleuren en van oudsher geassocieerd met een tint van blauw. De antieke bijbelse blauwe kleurstof die de mantels van koningen, priesteres en eenvoudige Joden versierden raakte bijna 1300 jaar geleden verloren voor de wereld. Aan de hand van beelden vanuit Israël gaf Emmie een kort maar interessant verslag over het herontdekken van techelet en de betekenis ervan. Voor diegene die (nog) niet in Israël geweest waren was het tevens een leuke reisverslag.

Na deze intermezzo kregen wij een stukje 100% pure olijfoliezeep uit Israël, merino wol in diverse kleuren, een bak water en … ‘de blauwe draad’. Hiermee gingen we aan de slag. Men had de keus tussen het wol vilten van een blokje zeep of een boekenlegger. Het leek zo simpel, maar goed de bedoeling is om het wol heel te dun te pluizen vervolgens daksgewijs om de olijfzeep strak te trekken met behulp van water met als rode draad (leuke woordspeling) de ‘blauwe draad‘. Doordat je verschillende kleuren wol gebruikt ontstaat er een palet aan kleuren. Prachtig. De ene creatie nog mooier dan de ander. Papa Boetje zat er een beetje verloren bij, hij begreep er niks van. Maar met behulp van Emmie kreeg hij toch nog iets moois mee naar huis. En last-but-not least. Hij heeft en met ons allen een zeer gezellige en geslaagde middag gehad.

Persoonlijk ging ik er blanco naar toe. Wist niet wat mij te wachten stond. Een stuk bijbelkennis i.c.m. creativiteit is altijd meegenomen en ik heb een mooi stuk zelfgemaakte zeep gemaakt die nu een prominente plaats inneemt in de badkamer.

Albrecht en Anita, dank voor jullie initiatief.

– Christine Laisina –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »
Open chat